Renseikan Aikidó Egyesület

A Magyarországi Kobayashi Dojók Egyesületének tagja

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Dojo Az Egyesületről
Köszöntjük weblapunkon

Az egyesületről

E-mail Nyomtatás PDF

Alapadatok:

Az egyesület neve: Renseikan Aikidó egyesület

Az alapítás éve: 2000.

A jogerőre emelkedés dátuma: 2001.02.21.

Az egyesület nyilvántartásba vételi száma: 1302

Az egyesület székhelye: 2800 Tatabánya, Réti utca 95.

Az egyesület edzéseket tart: Vértesszőlősön, a Művelődési Házban, Tatabányán, a Herman Ottó általános Iskola tornatermében. Bakon és Tófejen az Általános Iskolában, Zalaegerszegen a Napsugár úti Óvodában.

Az egyesület adószáma: 18611667-1-11

Virga János vagyok, a Renseikan Aikido Egyesület elnöke

Köszönöm, hogy figyelmével megtiszteli honlapunkat.


2000. augusztus 28.-án kezdtem el Aikidót oktatni Tatabányán, a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában. Az ismeretlenségből kitörve, egyre többen kezdtek el érdeklődni az Aikido iránt, így alig két hónap leforgása alatt több mint két tucat gyermek és közel húsz felnőtt látogatta rendszeresen az edzéseimet.
2000. novemberében fogalmazódott meg tanítványaimban annak a gondolata, hogy egy egyesületet hozzunk létre, melynek célja az lenne, hogy az Aikido gyakorlásához szükséges feltételeket előteremtsük. Decemberben megalapítottuk a Tatabányai Aikido Egyesületet, amit a helyi bíróság 2001. január 25.-én bejegyzett. Ezt követően lehetőségünk nyílt arra, hogy pályázatok útján tatamit (edzőszőnyeget) vásároljunk, amely lehetőséget adott a biztonságos gyakorlásra, és nagyobb létszámú csoportok indítására. 2002. végén elhatároztuk, hogy egyesületünket közhasznúvá minősíttetjük, amely 2003. áprilisában vált valóra. Ezt követően elkezdtem Bicskén is oktatni, így mivel túlléptük Tatabánya határát, nevet változtattunk.


Az új nevünk Renseikan Aikido Egyesület lett. Az egyesület neve a következőt jelenti:
"egy hely, ahol a gyakorlás által fejlődhetsz".


Jelenleg Tatabányán és Vértesszőlősön oktatok, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Célom, hogy az itt gyakorlók éretten gondolkodó, felelősségteljes, segítőkész, figyelmes, lelkileg, testileg egészséges emberekké váljanak azáltal, hogy megismerkednek a harcművészettel és annak szellemiségével.
A kezdés nem igényel előzetes ismereteket, felkészülést, különleges erőnlétet, vagy adottságokat. Az egyes edzések felépítése lehetővé teszi, hogy mindenki együtt gyakorolhasson, mivel nincs verseny, versengés, nincs szabályokhoz kötött, vagy épp kötetlen küzdelem. Nem kötődik és nem is kötődhet semmiféle vallási, politikai nézethez, az aikidónak saját szellemi, filozófiai alapjai vannak. Mivel nincsenek versenyek, a gyakorlásban nincsenek életkorbeli elvárások, hanem a harcművészetek hagyományaihoz mérten a mindenkori képességek szerinti, adott pillanatban való, maximális megfelelés a cél.

Módosítás dátuma: 2015. november 10. kedd, 11:40